Agri Ristorante Il Duchesco | Stracotto di Maremmana al Vino di Ciliegiolo
Agri Ristorante
Il Duchesco
5 四月 2019
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Stracotto di Maremmana al Vino di Ciliegiolo

“Andrea Rustici recipe for a Maremmana stew with Ciliegiolo wine”

For 4 people: 1 kg of beef (cut in the front of the shoulder);
5 carrots, celery, bay leaves, cloves, orange peel; half a liter of red wine (for each kilo of meat); extra virgin olive oil; salt and pepper.
Cominciamo: mettete in infusione la carne con le verdure, gli odori ed il Ciliegiolo per una notte. La mattina successiva depositate la carne in un tegame con dell’olio e fatela rosolare su tutti i lati. Aggiungete il sale, il pepe ed in seguito irrorate con il
vino e le verdure dell’infusione. Fate cuocere il tutto a fuoco lento per circa 6 ore circa fino a che non si forma un sugo denso.

To serve the meat, cut it into thin slices and accompany it with the sauce obtained by passing the vegetables and cooking liquid.
Accompany it with some Polenta (and here coop has some excellent flours)
Or with a mashed potato (and even good potatoes are not lacking here)
Andrea Rustici is part of the Slow Food Chef Association of the Alliance which is a National Association that sees Chefs throughout Italy
For info https://www.fondazioneslowfood.com/it/cosa-facciamo/alleanza-slow-food-dei-cuochi/